Hyvän Mielen Koirakeskus

Koirauimala, harjoitushalli, luennot, kurssit, tilavuokraus, Emmi-Pet

JANNE PITKÄNEN, UIMALA

Aquacross ohjaaja, Rally-toko kilpailija (RTK2)

Olen Janne, syntynyt 1974, ja tulette löytämään minut Huvihurtan uimalasta koirienne kanssa altaasta.

Toinen Huvihurttalaisista (Riikka) kun on omistanut lähes koko elämänsä eläinten kanssa puuhaamiseen ja menestynyt siinä, sekä itse kilpailijana että kouluttajana. Minä taas olen lähdössä mukaan todella kevyeltä harrastepohjalta. Toisaalta taas tilanteeni on erittäin kiitollinen: yhtiökumppanina on pidetty ja menestynyt ammattilainen ja minulla on myös mahdollisuus joka päivä oppia uutta parhailta opettajilta, eli teiltä koiranomistajat ja Huvihurtan asiakkaat.

Mitä sitten olen elämässäni tehnyt?

Ammatillisen koulutukseni olen saanut hotelli- ja ravintola alalle: ravitsemistyöntekijä, kokki, tarjoilija, baarityöntekijä ja vastaanottovirkailija, sekä kaupalliselle alalle: ruokamestari, K-ruokakauppiasvalmennus ja yrittäjän ammattitutkinto.

Koiriin liittyviä tutkintoja ei ole. Muutamalla Riikan Hulahulan tmi:n kurssilla sekä Kokkosen Tuijan Mustat Tassut tmi:n kursseilla olen kyllä käynyt.

Työurani aloitin 14 vuotiaana jakamalla lehtiä. Sittemmin muutaman ravintolan kautta päädyin Fransmanniin kokiksi. Vuoden jälkeen pääsin rauhanturvatehtäviin Libanoniin, ja se jos joku oli silloin 21-vuotiaalle pojalle avartava kokemus. Libanonista kotiuduttuani päätin etten enää ikinä noihin hommiin lähde, kunnes kolmen päivän mietintä kultasi muistot ja 8 kk päästä joulun alla vuonna 1996 nousi kone jälleen kohti Libanonia. Tältä reissulta kotiin palattuani jatkoin ravintolatöitä, kunnes oli aika jättää yötyöt ja pääsin opettelemaan täysin uutta alaa kaupallisella sektorilla Heinolan Citymarketissa. Muutto Mikkelistä Lahteen oli siis edessä. Kuitenkin kipinä rauhanturvaamiseen eli sitkeänä sisälläni, ja vuoden päästä sain kutsun lähteä Kosovoon. Kosovossa vietin hieman vaille vuoden ja kotiuduttuani päätin palata Lahdesta kotiin Mikkeliin, josta sain työpaikan ravintola Päämajalta baarimikkona ja myöhemmin tein siellä myös karaokeisännän töitä.

Vuoden pestin jälkeen sain paikan juuri avattavaan K-supermarket Rokkalaan kokiksi. Nyttemmin toimenkuvani on muuttunut kala,- ja lihaosastojen vastaavaksi.

Sydäntäni todella lähellä on musiikki. Lapsuus,- ja nuoruusaikojen kitarasoittamisen ja bändien jälkeen soittimekseni on valikoitunut saksofoni. Liki 10 vuotta sain hyvää opetusta yhteissoitosta Mikkelin Kansalaisopiston yhtyeissä Rantakylä Big Band, Tesar Jazz Band ja Miller Sound Orchestra. Nykyisin olen onnekseni päässyt mukaan hienoihin porukoihin. Mikkelin Musiikkiopiston Winds Jazz Orchestra ja Mikkeli Winds, Mikkelin Varuskuntasoittokunnan Perinneyhdistyksen puhallinorkesteri, maailman ainoa entisistä rauhanturvaajista koottu puhallinorkesteri Faitterit ja ahkerasti harjoitteleva ja keikkaileva blues/rock/funky-yhtye Jelly Millers. 

Todella hyvillä mielin ja innoissani odotan että pääsemme avaamaan

Huvihurtan ovet vaikka tiedän että Huvihurtan tarpeiden ja

soittoharrastuksen sekä päivätyöni yhteensovittaminen tulee varmasti

olemaan haasteellista ja joustarmasti joudun tekemään.RIIKKA PULLIAINEN, HARJOITUSHALLI

Eläintenkouluttaja, TOKO Ylituomari, TOKO ja rally-toko kilpailija, tietokirjailija


Minä, Riikka Pulliainen, olen ollut eläinten keskellä syntymästäni lähtien. Opettelin kävelemään pitäen kiinni tricolorcollie Tiken turkista, nukuin mummolassa kissan- ja koiranpentujen seassa tallissa, makasin lehmien selässä lypsyjen aikana, söin eväät katsoen lehmien poikimista, opetin lehmämullikat ratsuiksi ennen kuin sain vihdoin oman ponin, ratsastin omilla ja muiden hevosilla, opiskelin "hevospsykologiaa" eli luonnollista hevosmiestaitoa USA:ssa parhaiden opissa.

Pahan reuman iskettyä voimalla, minut käskettiin pois hevosten parissa työskentelystä. Siinä meni hetki ennen kuin pääsin ylös ja eteenpäin. Olin onneksi aina ollut eläinrakas ja kiinnostunut etenkin koirista ja meillä kotona oli aina ollut koiria. Viimeisimpänä meidän perheessä oli ollut kultainennoutaja Bella. Se ja rakkaus rotuun vei minut ensin kultaisten pariin ja minulle tuli kultainennoutaja Minttu. Vasta Mintun kaveriksi tullut mittelspitz narttu Hula sai minuun oikein kunnolla vipinää.

Mittelspitz narttu Hula 13v, Damirazin Hula-Hula, on ollut elämäni koira ja sen kanssa ollaan tutustuttu kisaelämään pohjia ja taivaita myöten. Hulan takia minut näkee tottelevaisuuskokeissa kilpailemassa ja tuomaroimassa. Hevostaustan, kilpailemisen ja tuomaroimisen luonnollinen jatkumo on kouluttaminen, niin kilpailevien, kilpailemaan tähtäävien kuin arkikäytöksenkin parissa. Ja tähän liittyen on pakko kertoa vielä sellainen pointti.....rakastan kaikkea tätä hommaa sydämeni pohjasta ja täysin rinnoin! <3

Hulan kanssa saavutimme monenmoista. Tässä muutama erityishetki; Suomen ja Ruotsin tottelevaisuusvalio, Suomen Kennelliiton TOKOn Valmennusrengas 4 vuotta, SM TOKO finaali 4 vuotena peräkkäin (20 Suomen parasta koiraa), Piirinmestaruus kulta ja kaksi hopeaa, Vuoden TOKO mitteli 3 vuotena. Unohtamatta näyttelyitä; FIN & LTU MVA ja CIB.


Hulan poika Rölli 10v, Hulahulan Ainokainen, olikin sitten huiman vaikea hurjan menonsa ansiosta. Se ratkaisee edelleen kaiken juoksemalla ja haukkumalla. Työvoittona kuitenkin Suomen Tottelevaisuusvalion arvo, kerran vuoden TOKO mitteli ja näyttelyiden puolelta yksi serti. 


Meidän perheen rauhallisin ja vieraiden suosikki mittelspitz uros Eca 7v, Damirazin Ehta Ruudinkeksijä, olikin Röllin jälkeen täyskäännös. Eca ei turhia hötkyile kentällä, kotona eikä vieraassa paikassa. Eca opetti minulle mitä tarkoittaa motivoitava koira. Sen kanssa joutui käyttämään paljon mielikuvitusta ja oli opeteltava näyttelijäksi. Eca kuuitenkin valioitui suhteellisen helposti Suomen Tottelevaisuusvalioksi. Ecan titteleihin kuuluu myös Mittelien TOKO rotumestari, Vuoden TOKO mitteli kahtena vuotena ja näyttelyistä SERT ja CACIB. Kultamuru on parhaillaan Ruotsissa naisissa toista kertaa! <3


Tämän katraan viimeisin vahvistus on 2 vuotias mittelspitz narttu Rapp, Senita Grappa. Se on osoittautunut todella mukavaksi treeni- ja kisakaveriksi. Takana tosin on vasta muutama koetus, mutta nekin kerrat ovat olleet niiiiin kivoja. Räpsyn debyytti näyttelyissä oli viime vuonna messarissa, jossa Rapp oli ROP. TOKOn saralla Räpsyn debyytti oli luokkavoitto ja samalla kertaa 2015 TOKOn Rotumestari. Innolla odotan jatkoa tämän tytsyn kanssa! :-)

Voisin vielä kertoa omista taustoistani ja siitä mitä olen touhunnut koirarintamalla.

* Kasvattajan perus- ja jatkokurssi

* Jalostuksen ABC

* Koetomitsija 1 ja 2 TOKO

* TOKOn koulutusohjaaja- ja liikkeenohjaajakurssit

* Ylituomari 1 ja TOKO Ylituomari

* Suomen Mittelspitz ry puheenjohtaja 2007-2008

* Mikkelin Agilityharrastajat ry:n puheenjohtaja 2010-2011

* Suomen Kennelliiton TOKO Nuoret Päävalmentajana kaksi kautta 2012-2014

* Ylen ja SKL:n Nuoret Mestarit; Koiramestari 2014 työryhmä ja ohjelmassa mentorina  

* Eläintenkouluttaja

* Tietokirjailija; Pennusta Kisavalmiiksi 2018 ja Koiraharrastuslajien Harjoituskirja 2018


Röppääntie 7

50670 Otava

huvihurtta@gmail.com

044-580 5892/ 044-5366 665